UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969

Seria succeselor din Pakistan a porumbeilor cu origini românești continuă

O nouă veste bună pentru columbofilia românească sosește iarăși din Asia de Sud, mai precis din Pakistan, acolo unde tandemul Johnson & Jerry a izbutit să câștige un onorant loc 8 AS în cadrul columbodromului PIPL OLR, grație femelei cu seria PK 23177-2023, care a reușit, grație sosirilor constante, să își asigure un loc printre premianții acestei competiții. De menționat este că ambii părinți ai acestei zburătoare sunt porumbei achiziționați din România, de la crescători din Vestul țării. Mai exact, tatăl porumbiței câștigătoare este o pasăre din voliera lui Laurențiu Gordună, iar mama a fost reprodusă de către Andrei Bondar.

Laurențiu Gordună și Andrei Bondar, împreună cu crescători din Pakistan

„În anul 2022, în cadrul Olimpiadei de la Oradea, ne-am întâlnit cu colegii noștri pakistanezi, alături de care am petrecut acele minunate zile columbofile. Tot în același timp, crescătorii pakistanezi au vizitat și voliera mea, achiziționând cinci păsări mature, atât porumbei pentru etapele de 100-700 kilometri, cât și voiajori pentru cursele de maraton. Mă simt foarte bine știind că am reușit să le ofer calitatea de care prietenii noștri aveau nevoie pentru a-și îmbogății performanțele columbofile“, a transmis Laurențiu Gordună.

Andrei Bondar

Tot atunci, columbofilii pakistanezi au trecut și pragul crescătoriei lui Andrei Bondar, de unde și-au procurat material genetic de calitate, care în scurt timp i-a dus pe drumul spre succes în cadrul curselor OLR. „La Olimpiada columbofilă organizată în țara noastră, la Oradea, ne-am împrietenit cu colegii columbofili din Pakistan, aceștia dorind să îmi viziteze crescătoria și să achiziționeze un lot de porumbei, din păsările mele cu rezultate, din linii de General, dar și păsări de Maraton. Și-au ales atât pui, cât și cursieri zburați. O parte dintre ei i-au cumpărat, iar o parte le-au fost dăruiți cadou, printre aceștia regăsindu-se și mama performerului lor din anul acesta, din cadrul columbodromului PIPL OLR, din Pakistan“, a explicat Andrei Bondar.

Mesaj de mulțumire de la mii de kilometri depărtare

Team Johnson&Jerry

„Suntem profund onorați să anunțăm performanța excepțională realizată de porumbelul nostru de sex feminin, cu seria PK 23177-2023, care a reușit să câștige prestigiosul loc 8 AS în cadrul columbodromului PIPL OLR. Această realizare este o dovadă a procesului de selecție meticuloasă și a dăruirii neclintite investite în cultivarea voiajorilor de elită. Călătoria noastră către succes a început cu o alegere deliberată de a procura păsări de reproducție de la crescători români stimați. În timpul vizitei noastre în România am selectat părinții campionului nostru. Genealogia paternă provine de la stimatul Laurențiu Gorduna, renumit pentru pedigree și standarde de reproducție fără egal, iar cea maternă provine din volierele lui Andrei Bondar, un bastion al excelenței în tărâmul curselor cu porumbeii. Aceste parteneriate cu crescători de top au înzestrat porumbeii noștri cu priceperea genetică și avantajul competitiv necesar pentru a excela în arena exigentă a curselor de tip OLR. Moștenirea porumbeilor noștri reflectă o confluență de linii de sânge superioare, îngrijite cu meticulozitate de crescători experimentați. Această moștenire, cuplată cu un regim de antrenamente riguroase și management strategic, a culminat cu realizarea remarcabilă de a ne asigura o poziție printre cei mai buni porumbei AS ai columbodromului PIPL OLR.
În calitate de administratori ai acestei stimate descendențe, rămânem angajați să menținem cele mai înalte standarde în cursele cu porumbei voiajori. Succesul nostru în cadrul PIPL OLR servește atât ca o validare a eforturilor noastre, cât și ca un impuls pentru a continua să luptăm pentru măreția în sport columbofil. Exprimăm sincera noastră mulțumire organizatorilor, colegilor crescători și entuziaștilor, al căror sprijin a fost esențial în călătoria noastră către succes. Mergând mai departe, suntem inspirați să ne perfecționăm și mai mult programul de creștere, să cultivăm viitori campioni și să ne înregistrăm numele în panteonul legendelor al curselor de porumbei. Având hotărârea și pasiunea necesară, anticipăm cu nerăbdare provocările și triumfurile care vor urma să apară pe drumul nostru către excelență în acest măreț sport“, au transmis, prin intermediul unei postări pe facebook, Asim Qadir și echipa Johnson & Jerry.

Asim Qadir, Team J & J, alături de PK 23177-2023