UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969

Boz Ioan Vasile – Un specialist al zborurilor cu puii din județul Botoșani (I)

Ioan Vasile Boz este membru columbofil al Clubului „Mihai Eminescu“ din județul Botoșani din anul 2020, reușind, într-un timp foarte scurt, să devină unul dintre competitorii serioși ai Provinciei Moldova. Îi plac toate categoriile de distanță, de la Viteză la Maraton și Extrem, participând atât la zborurile cu puii, cât și cele cu maturii. Însă, cele mai bune rezultate le-a obținut cu puii, urcând chiar pe podiumul național la mai multe categorii. Cultivă porumbei de Etienne Meirlaen, pe care-i „infuzează“ cu diverse linii provenind de la crescători de marcă din Vestul Europei. Practică ambele metode de zbor, atât naturalul, cât și văduvia, fiind de părere că fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale.
În interviul acordat echipei columba.ro, pe care-l vom publica în două părți, crescătorul botoșănean vorbește, pe larg, despre voliera sa, despre liniile de porumbei, dar și despre cum își pregătește lotul de zbor pentru fiecare etapă din campionat.