CEI MAI BUNI PORUMBEI DE LA 500 LA PESTE 1000 km!!!

Premii în bani:
10 premii naționale a 10.000 lei
1 Premiu pe fiecare provincie de 10.000 (6 provincii)
3 Premii județene – calculul acestor premii se face scăzând diferența dintre suma premiilor pe cluburi și suma totală a județului. Cele 3 premii județene sunt egale

Premii pe club: 1000 lei pentru fiecare 100 de inele distribuite pe club

Regulament:
Categoria GOLD – 3 x etape de peste 475 km
Centralizarea se va face din clasamentul judetean unic.
Filialele județene vor nominaliza în planul de zbor, 7 etape, peste 475 km, dintre care, obligatoriu, 3 etape de maraton sau extrem.
Formula de calcul pentru premierea porumbeilor va fi următoarea :
Loc clasament x 1000
Nr de pui inelați inițial (inele distribuite)

Din suma națională încasată, 5% sunt reținuți de Uniune pentru plata achiziției inelelor și pentru promovarea campionilor. Totodată cele 10 premii de 10.000 lei sunt reținute. Cele 6 premii provinciale de 10.000 fiecare sunt acordate pentru 2024 din bugetul Uniunii, urmând ca din 2025 să fie reținute din totalul încasărilor. Restul sumelor se întorc procentual, pentru premierea județeană.
Astfel un porumbel are șansa să câștige chiar și 25.000 lei într-un sezon!!!

Reguli de control:

La prima etapa nominalizată Gold nu se anunță primi doi porumbei și nu se pun stikere.
- La etapa 2, 3, 4, 5, 6 și 7 tuturor porumbeii care participă în campionatul Fond Gold li se vor pune stikere si vor fi anunțați primi doi porumbei sositi.
- Seriilor stickerelor la concursurile unde porumbeii fac obiectul reclemarii se transmit prin SMS, email sau aplicatia PNC (se anunta seria mare vizibila dupa razuirea stickerului și nu cea mica care este identica cu cea vizibila, inainte de razuire), in maxim o ora in zilele de sosire din weekend și 2 (doua) ore in zilele lucratoare. (luni-vineri). Lipsa crescatorului din clasamentul provizoriu duce la anularea primilor doi porumbei din clasament.