TEAM CATRINESCU, CASTIGATORI AI UNUI PREMIU GOLD IN 2019

„Team Catrinescu” este titulatura sub care concurează Gabriel Catrinescu și Ionuț Manu, ambii din Vâlcea, doi columbofili foarte dedicați și pricepuți. Dispunând de un material genetic de excepţie în compartimentul de reproducție, Team Catrinescu concurează la aproape toate categoriile de distanță, iar în ultimul timp rezultatele încep să apară din ce în ce mai des. Cum era greu să stea deoparte de competiția Gold, Team Catrinescu a intrat în 2018 în lupta pentru premiile Gold, pentru ca doar un an mai târziu, mai exact în 2019, să se numere deja printre câștigătorii Gold la nivel național.

Team Catrinescu a participat pentru prima dată în competiția Gold în 2018, sezon în care a reușit să câștige câteva premii la nivel de județ. Pentru sezonul 2019 cei doi crescători au achiziționat din nou inele Gold, alegere care s-a dovedit a fi câștigătoare. Unul dintre tinerii zburători care purta un astfel de inel, femela RO-19-9003273, s-a numărat printre cei 19 porumbei premiați la nivel național, clasament în care a ocupat locul 12. „Despre Clubul Gold nu pot să spun decât că este o idee mai mult decât bună și care a prins încă din primul an. Regulamentul este, la fel, unul foarte bun, ținând cont de faptul că se vor acorda mai multe premii pe județ și printre câștigătorii naționali va fi automat câte un crescător din fiecare provincie. Șansele de a câștiga un premiu sunt astfel mai mari și cred că este un factor care încurajează crescătorii să achiziționeze mai multe inele Gold. Noi, cel puțin, am achiziționat inele Gold în fiecare an, primii porumbei inelați cu aceste inele concurând în 2018”, a declarat Ionuț Manu.

RO-19-9003273, o femelă de referință pentru Team Catrinescu

Cu siguranță că premiul de 10.000 de lei câștigat de RO-19-9003273 este cea mai mare performanță pentru femela tandemului vâlcean, însă merită amintite și celelalte rezultate ale femelei, realizate la nivel de provincie și județ. Pentru că a zburat și a clasat toate cele cinci etape de Fond ale planului de concursuri (562 km, 628 km, 653 km, 655 km, 657 km), femela RO-19-9003273 este campionă județeană la categoria As Fond și locul 4 pe Oltenia la aceeași categorie. Cu locul 12 în campionatul Național Gold și cu alte câteva clasări foarte bune la nivel de județ și provincie la categoria Fond, femela RO-19-9003273 este unul dintre porumbeii de referință ai celor doi columbofili din Vâlcea. „Participăm la concursurile cu porumbei din anul 2013, în momentul de față fiind axați mai mult pe etapele de Fond și Maraton. Porumbeii sunt concurați numai la văduvie, de la prima etapă a sezonului, până la ultima, iar hrana folosită în timpul sezonului este de la Vanrobaeys. Despre femela care ne-a adus unul dintre premiile Gold naționale pot spune că arată foarte bine din punct de vedere fizic, punctele forte fiind musculatura foarte bună și o aripă cu totul aparte. Din punct de vedere genetic, femela provine din porumbei foarte buni, de la crescători mai mult decât celebri. Pe linia tatălui, femela provine dintr-un foarte bun zburător, original Marcel Aelbrecht. Mama ei este nepoată din celebrul „New Laureaat” și „Bonte Narbonne”, doi dintre porumbeii de bază ai lui Hugo Batenburg. Cred că va avea un viitor frumos și cu siguranță va mai face și alte rezultate foarte bune, așa cum au fost cele din sezonul trecut”, a adăugat Ionuț Manu.

 

Adaugat: 22.02.2020 13:54:46