IONEL CORFU, AL DOILEA NEMTEAN CASTIGATOR AL UNUI PREMIU GOLD NATIONAL

Locul 8 național Fond Tineret, locul 2 provincial Fond Tineret, locul 2 județean Fond Tineret, locul 29 național General Tineret, locul 5 provincial General Tineret, locul 2 județean General Tineret, acestea sunt o parte din rezultatele femelei cu seria 2004968-2020 obținute în anul 2021. Iar ca o încununare a acestor rezultate excelente, această pasăre excepţională a câştigat şi locul 4 naţional Gold, aducându-i crescătorului nemţean şi marele premiu în valoare de 10.000 de lei brut. Fericitul crescător care „a produs“ şi selectat acest porumbel este nemţeanul Ionel Corfu, un columbofil care şi-a ales o metodă spartană de a pregăti lotul de zbor şi acum, după ani de selecţie, culegele roadele.

Un nume de rezonanţă pentru columbofilia din Provincia Moldova, nemţeanul Ionel Corfu activează ca membru columbofil din anul 2002, iar primul sezon foarte bun, prin prisma rezultatelor obținute, a fost anul 2015. Atunci, crescătorul moldovean câştiga locul 1 național Fond Tineret, locul 1 național As Fond Maturi, locul 1 național Fond Crescători, locul 3 național Crescători Demifond și locul 4 național Fond Tineret. Rezultatele de top obținute în acel an păreau a fi un vârf greu de egalat, dar în 2016 prestaţia sa columbofilă a fost pur şi simplu la superlativ, într-un sezon cu adevărat excepţional din toate punctele de vedere: trei porumbei au îndeplinit norma olimpică (Olimpic-869017-2013, Olimpic-0467825-2014 şi Olimpic-0467860-2014), plus alte rezultate foarte bune în campionatul naţional: locul – 1 național Fond Crescători, locul 2 național Fond Palmares, 7 național As Fond Palmares și locul 7 național Fond Palmares.

„Antrenez cu maşina proprie foarte mult porumbeii“

Doar enumerând rezultatele amintite mai sus ne dăm seama că etapele de fond sunt favoritele sale. Cum, probabil, nu puţini sunt cei care se întreabă care este secretul unor astfel de rezultate, Ionel Corfu recunoaşte că antrenamentele dure la care participă întregul lot de zbor ar putea să constituie un atu: „Antrenez cu maşina proprie foarte mult porumbeii, iar eu cred că acesta este un lucru care le foloseşte foarte mult. Între etape, eu îi duc şi dimineaţa şi seara la zbor şi mă opresc doar atunci când scot timpul pe care mi l-am propus. Ştiu că este un program draconic şi dificil de pus în practică de alţi colegi columbofili, dar această metodă funcţionează foarte bine în sânul echipei mele“. Porumbeii din lotul de zbor al crescătorului nemţean sunt hrăniți cu o mâncare autohtonă, produsă de către Ioan Feştilă, la care, după caz, adaugă sortimentul nr. 56 – Lady Mix de la firma Vanrobaeys, creat special pentru femelele văduve. În ceea ce priveşte produsele de condiţionare, el „merge“ pe mâna firmelor Velga-Vet (produse naturiste) şi Dr. Brockamp (Probac1000). Gritul este oferit din belșug, porumbeii alegând ce doresc din cele 4 – 5 sortimente oferite.

Competiţiile Gold, favoritele lui Ionel Corfu

„Înființarea Clubului Fond Gold și Maraton Gold a fost o idee foarte bună, iar acest lucru se datorează faptului că a fost şi este o competiție corectă, iar premiile în bani sunt consistente având în vedere nivelul de trai din România. Din tot sufletul sper să ia aceeași amploare și Clubul Maraton Gold și, astfel, să aibă același succes pe care l-a avut Clubul Gold Fond încă din primul an. Regulamentul este foarte bun şi șansele de câștig sunt destul de mari dacă ai păsări bune şi îţi face treaba ta aşa cum se cuvine. Inele Gold Fond am cumpărat din primul an și voi cumpăra în fiecare an, lucru pe care îl recomand tuturor colegilor căci altfel nu pot câștiga premiile puse în joc. Eu inelez toţi puii cu inele Gold (în jur de 60-70 de pui n.red.) în fiecare an. Nu poți ști care va avea succes și, astfel, evit să greșesc”, a conchis Ionel
Corfu.

 

 

 

Adaugat: 09.03.2022 09:06:02