CEREREA DE INELE GOLD A DEPASIT DEJA ASTEPTARILE

„Clubul Gold“ - un proiect de succes al FederaÅ£iei Columbofile


Privită cu scepticim de o parte dintre columbofilii români, iniÅ£iativa FederaÅ£iei NaÅ£ionale a Crescătorilor de Porumbei din România de a înfiinÅ£a „Clubul Gold“ prinde rădăcini adânci în tradiÅ£ia curselor de porumbei de pe meleaguri mioritice. După ce, în primii doi ani, FederaÅ£ia a făcut serioase eforturi pentru a-ÅŸi promova iniÅ£iativa, în cel de-al treilea an, 2018, după ce douăzeci de columbofili ÅŸi-au ridicat primele premii în valoare de 10.000 de lei brut, „Clubul Gold“ poate fi deja caracterizat drept un proiect reuÅŸit. Comparativ cu anii trecuÅ£i, acum cele 10.000 de inele comandate iniÅ£ial s-au epuizat de la mijlocul lunii februarie, existând cereri pentru încă 3.000 de bucăţi.

„Referitor la Clubul Gold, vă informăm că am reuÈ™it să trecem peste numărul iniÈ›ial de inele - 10.000, È™i alte 3000 de inele (conform solicitărilor) vor ajunge în curând în România. La distribuirea acestora, cuantumul premiilor va ajunge la impresionanta sumă de 260.000 lei (naÈ›ional È™i judeÈ›ean) lucru care face din competiÈ›ia Clubul Gold, un adevărat catalizator al celor mai buni columbofili!!!“, anunÅ£a, la începutul acestei săptămâni, conducerea FNCPR pe site-ul propriu. Se consfiinÅ£ea, astfel, ceea ce organizatorii preconizau încă de la sfârÅŸitul anului trecut: numărul participanÅ£ilor la această competiÅ£ie va creÅŸte semnificativ în momentul în care columbofilii vor vedea că proiectul este viabil ÅŸi primele premii în bani vor ajunge în buzunarele câÅŸtigătorilor.

Competiţia ia amploare

„Pentru noi, cei din conducerea FederaÅ£iei, această competiÅ£ie a fost o mare provocare. La început, aÅŸa cum de altfel ne ÅŸi aÅŸteptam, ne-am lovit de prejudecăţile columbofililor, unele îndreptăţite, altele mai puÅ£in îndreptăţite, însă am mers mai departe cu o ÅŸi mai mare determinare pentru că ÅŸtiam că Clubul Gold poate deveni, în câÅ£iva ani, motorul creÅŸterii calitative ÅŸi cantitative a columbofilie româneÅŸti. Iată că am avut dreptate ÅŸi în acest an, pentru prima dată, cererea de inele Gold a depăşi oferta noastră de 10.000 de bucăţi, motiv pentru care am fost obligaÅ£i să mai facem o comandă de 3.000 de inele suplimentare. Chiar ÅŸi în aceste condiÅ£ii, sunt absolut convins că în anii care vor urma această competiÅ£ie va creÅŸte în mod semnificativ, pentru că lumea va vedea că este un concurs corect ÅŸi transparent, deasupra oricărei bănuieli legitime de fraudă“, a declarat Marius Tunduc, preÅŸedintele FNCPR.
Până în prezent, cinci asociaÅ£ii columbofile judeÅ£ene au reuÅŸit performanÅ£a de a comanda, împreună, o treime din totalul de 13.000 de inele Gold. Este vorba de organizaÅ£iile din judeÅ£ele Bihor (1.250 de bucăţi), Arad (1.000 de bucăţi), Prahova (1000 de bucăţi), Suceava (830 de bucăţi) ÅŸi Olt (800 de bucăţi). „Pentru mine, succesul acestei competiÅ£ii nu este deloc o surpriză. Avem columbofili excepÅ£ionali în această Å£ară ÅŸi jucători împătimiÅ£i, iar posibilitatea câÅŸtigării unei sume importante de bani constituie un imbold suficient de puternic pentru a atrage noi ÅŸi noi competitori. Este important de precizat că succesul Clubului Gold se datorează, în principal, corectitudinii ÅŸi transparenÅ£ei de care a dat dovadă FederaÅ£ia în organizarea concursurilor, oamenii văzând că, la mijloc, nu este vorba de niciun truc sau aranjament, premiile mergând către cei care cu adevărat le meritau. În plus, decizia FederaÅ£iei de a face o premiere judeÅ£eană la asociaÅ£iile care achită cel puÅ£in 1000 de cotizaÅ£ii Gold s-a dovedit extraordinar de bună!“, a precizat Dani Marta, vicepreÅŸedinte al AsociaÅ£iei JudeÅ£ene Arad, membru al CNS.

Corectitudinea şi transparenţa sunt primordiale!

Succesul de care se bucură în prezent competiÅ£ia se poate lesne observa ÅŸi prin faptul că există noi asociaÅ£ii în Å£ară care au solicitat ÅŸi au primit un număr important de inele Gold. Pentru prima dată în istoria competiÅ£iei, în judeÅ£ul Alba au fost distribuite 400 de inele, în judeÅ£ul Covasna au mers 350 de inele, iar în MaramureÅŸ s-au rezervat deja 170. În plus, câteva asociaÅ£ii au solicitat inele în plus faţă de cota rezervată iniÅ£ial. Spre exemplu, asociaÅ£ia din Bacău a solicitat ÅŸi va primi încă 350 de inele, după ce le-a epuizat pe cele 500 distribuite iniÅ£ial, iar în judeÅ£ul NeamÅ£ s-a suplimentat numărul cu încă 250, primele 300 dovedindu-se insuficiente. „Eu cred că potenÅ£ialul acestei competiÅ£ii este cu mult mai mare, iar ambiÅ£iile noastre, ca FederaÅ£ie care am gândit ÅŸi am pus în practică acest proiect, sunt pe măsură. Anul acesta le-am demonstrat tuturor cu nu este vorba de nicio vrăjitorie, că am gândit ÅŸi am pus în practică un proiect foarte serios ÅŸi necesar dezvoltării acestui minunat sport. Tocmai pentru că este o competiÅ£ie dedicată promovării acestui sport ÅŸi menit a le sprijini financiar pasiunea, am fost sensibili la cererile de modificare ale regulamentului competiÅ£iei ÅŸi am decis ca un procent din totalul sumelor încasate să rămână ca fond de premiere pe plan local. Astfel, competiÅ£ia devine ÅŸi mai atractivă, iar ÅŸansele de a câÅŸtiga un premiu cresc considerabil. În anii care urmează, membri FNCPR vor realiza că acest Club Gold are menirea, în primul rând, de a-i ajuta să-ÅŸi monetizeze pasiunea ÅŸi talentul de columbofili ÅŸi, cu siguranţă, numărul participanÅ£ilor va creÅŸte considerabil. Eu mizez foarte mult pe acest lucru“, a conchis Marius Tunduc. Acesta a adăugat că transparenÅ£a ÅŸi corectitudinea competiÅ£iei vor fi priorităţi absolute ale proiectului: „Insist pe aceste două trăsături pentru că, din punctul meu de vedere, sunt esenÅ£iale pentru ca lumea să capete încredere în ceea ce noi propunem. Profit de acestă ocazie pentru a ruga colegii din judeÅ£e să vegheze cu prioritate la o bună desfăşurare a concursurilor, la îmbarcări conforme cu litera regulamentului, la lansări în condiÅ£ii optime. Nu vreau să facem niciun rabat de la aceste lucruri!“

 

 

Adaugat: 03.03.2018 10:01:29