ARADENII COSTEA & TOBOSEC, VICECAMPIONII NATIONALI AI CLUBULUI GOLD 2021

Ideea de a zbura în cadrul Clubului Gold s-a dovedit a fi o alegere bună și pentru tandemul Costea & Tobosec, din judeţul Arad, provincia columbofilă de Vest. Tandemul a luat ființă în anul 2019, odată cu începerea etapelor cu puii, iar în următoarele două sezoane cu maturii a reuşit să câştige două premii Gold la nivel național, câte un premiu în fiecare sezon. Cât de simplu pare acest lucru, însă în spatele acestor rezultate extraordinare stau porumbeii buni din compartimentul de reproducţie şi măiestria celor doi columbofili arădeni.


Porumbelul câștigător al premiului Gold din anul 2021 pentru tandemul arădean este femela solzată cu seria 2008683-2020, care a ocupat locul 2 național Clubul Gold, vrând parcă să demonstreze că ea este mai puternică și mai valoroasă decât semisora ei, femela cu seria 1006133-2019, câstigătoare a locului 9 național, în cadrul Clubului Gold ediția 2020. Minunata vicecampioană națională 2008683-2020, supranumită "Miss Golden" de către proprietari, are ca tată masculul cu seria 9001282-2017, nepot din femela olimpică la categoria fond a multiplului campion național Florin Petrache. Mama ei este femela cu seria 425067-2015, de la crescătorul Crișan Mircea, bună zburătoare și o super reproducătoare în crescătoria celor doi, ea fiind și mama femelei câștigătoare de premiu Gold din anul 2020 pentru arădeni.

Metode simple, rezultate extraordinare

„Miss Golden“ a fost concurată văduvă, hrana folosită fiind de la Beyers, Vanrobaeys și Versele Laga, sortimente din care a fost făcut un amestec și servit porumbeilor. Pentru recuperare s-a administrat un amestec de electroliți, glucoză și miere de albine. „De asemenea, mai folosim Probac1000 și Gervit, dar de bazat ne bazăm foarte mult pe caracteristica definitorie a acestor porumbei și anume capacitatea lor de a ajunge cât mai repede acasă și, implicit, de a câștiga locuri de vârf. Porumbița Miss Golden ne-a sosit de trei ori prima pe crescătorie“, subliniază Sergiu Costea.
În anul 2020, tandemul a mai fost pe podiumul național, ocupând locul 3 la categoria As Național Maturi cu femela seria 9001127-2017, care câștigase un premiu în cadrul Clubului Gold la nivel național în anul 2018 și a fost concurată de unul dintre membrii tandemului, Sergiu Costea.

Corectitudinea competiţiei, un atuu al Clubului Gold

În voliera tandemului a devenit o tradiție câștigarea de premii Gold aproape în fiecare an, lucru care dovedeşte că Fondul reprezintă categoria favorită a celor doi columbofili. „Competiția Gold a fost tot timpul transparentă și corectă, cu atât mai mult cu cât premiile Gold, cel puţin unul, merg în fiecare provincie columbofilă. Sunt convins că după aceleaşi coordonate se va desfăşura şi noul campionat Maraton Gold, motiv pentru care cred că va fi un mare succes în următorii ani. Sincer vorbind, valoarea premiului câștigat este o sumă destul de consistentă, o răsplată materială importantă care ajută columbofilii să îşi mai recupereze din cheltuieli şi investiţii. Recomand cu încredere columbofililor din țară să participe la această competiție, în special colegilor din Vestul țării“, a subliniat Sergiu Costea.

Tandemul Costea & Tobosec a câştigat premiul de 10.000 de lei brut în urma unei investiţii de 2.000 de lei, ei achiziționând, în anul 2020, o sută de inele Gold. Aceeaşi investiţie au făcut-o şi în 2021 şi 2022, speranţele lor fiind acum pe măsura rezultatelor obţinute în anii anteriori. Iar reproducătorii de la matcă îi îndreptăţesc să viseze frumos având în vedere că toţi campionii lor, în frunte cu „Miss Golden“, se află la matcă.

 

Adaugat: 25.02.2022 10:59:47