HOTARARE CD 26.02.2023

UNIUNEA FEDERATIILOR COLUMBOFILE DIN ROMANIA
Str. Fagaras, nr. 14, Sector 1, Bucuresti
COMISIA NATIONALA DE DISCIPLINA
HOTARARE NR 1
din data de 26.02.2023
Sipoteanu Razvan – Presedinte
Cernatoiu Remus – membru, Grecu Marius – membru, Draghici Daniel – membru, Burca Ioan – membru, Pescaru Catalin- membru, Sorescu Paul -membru

Comisia Nationala de Disciplina a U.F.C.R. s-a intrunit cu respectarea dispozitilor art. 26 din Statutul UNIUNII FEDERATIILOR COLUMBOFILE DIN ROMANIA , in data de 26.02.2023, la ora 10:00, la sediul U.F.C.R. din Bucuresti, str. Fagaras, nr. 14, Sector 1, partile fiind prezente cu respectarea dispozitiilor din Statut. Comisia Nationala de Disciplina este sesizata cu urmatoarele:

1.Sesizarea formulata de catre dl Gafencu Ionut , membru columbofil al clubului Burdujeni din cadrul Filialei Columbofile Suceava .

2. Sesizarea trimisa de catre dl Fratila Florin Mihai membru columbofil al clubului Triumf din cadrul Filialei Columbofile Bucuresti .

3.Contestatia formulata de catre dl Pica Gabriel Elisei membru al clubului Fieni din cadrul Filialei Columbofile Dambovita .

4.Diverse

Avand in vedere dispoz. art. 26 alin. 3 din Statutul UFCR comisia retine urmatoarele:

1.In privinta sesizarii formulate de catre dl Gafencu Ionut , membru columbofil al clubului Burdujeni din cadrul Filialei Columbofile Suceava , avand in vedere dispoz art 38 din statut se constata ca respectiva sesizare in mod gresit a fost formulata catre CND a UFCR urmand a fi declinata competenta de solutionare a sesizarii in favoarea Flilialei Columbofile Suceava .

2. In privinta sesizarii formulate de catre dl Fratila Florin Mihai membru columbofil al clubului Triumf din cadrul Filialei Columbofile Bucuresti.
In privinta sesizarii formulate de catre dl Fratila Mihai , avand in vedere probatoriul administrat ,respectiv inscrisurile depuse de catre parti coroborate cu declaratia dl Anghel Ovidiu Valentin membru al clubului columbofil CSC Chitila din cadrul Filialei Ilfov ca a acesta se face vinovat de injurii aduse dl Fratila Florin Mihai .
Analizand probatoriul administrat urmeaza a se avea in vedere ca sanctiunea trebuie sa fie proportionala cu gradul de pericol social al faptei savarsite , tinandu-se seama de imprejurarile si mijloacele in care a fost savarsita fapta ,de modul si mijloacele de savarsire a acesteia sub acest aspect comisia urmeaza a retine gradul de pericol social scazut al faptelor savrsite de catre dl . Anghel Ovidiu Valentin.
Comisia Nationala de Disciplina din cadrul UFCR dispune admiterea sesizarii formulate de catre dl . Fratila Florin Mihai in sensul sanctionarii cu avertisment a dl Anghel Ovidiu Valentin potrivit dispoz art 16 alin 1 lit d coroborate cu art 26 alin 1 lit c din statutul U.F.C.R..

3.Cu privire la la contestatia formulata de catre dl Pica Gabriel Elisei membru al clubului Fieni din cadrul Filialei Columbofile Dambovita , comisia a dispus audierea dl Pica Elisei si dl Lupoi Florentin.
A fost administrata proba cu inscriuri comunicate atat de care Filiala Columbofila Dambovita cat si de catre presedintele clubului Fieni .
In urma probatorului administrat s-a constatat ca hotaraea de suspendare a dl Pica Elisei atrage nulitatea acesteia nefiind semnata de catre membrii Comisiei de Disciplina ai Filialei Dambvovita.
Totodata, CND atentioneaza Comisia de Disciplina a Filialei Dambovita privind faptul ca dl Pica Elisei a mai fost sanctionat cu avertisment , urmand sa aiba in vedere pe viitor atitudinea acestuia fata de colegii din cadrul clubului Fieni cat si sa se autosesiseze fata de dl Neculescu Virgil in privinta comportamentului acestuia asa cum a fost descris de martorii audiati.

4. Avand in vedere Circulara Comitetului Director al UFCR din data de 28.01.2023 CND a constatat inceputa procedura disciplinara impotriva dl Sarbu Cornel cat si a dl Laurentiu Ignea , membrii colubofili in cadrul Filialei Columbofile Timis.Acestia urmeaza a fi citati in fata Comisiei Nationale de Disciplina dupa ce va fi atasat dosarul de la C.N.C .Vazand si Circulara din data de 18.09.2022 prin care dl Sarbu Cornel este suspendat pe o perioda de 5 ani din functia de responsabil tehnic al Judetului Timis , Comisia constata ca atat dl Ignea Laurentiu cat si dl Sarbu Cornel nu pot participa in Camionatul National si nu pot detine niciun fel de functii in cadrul Filialei Timis.

Analizand aspectele ce fac obiectul sesizariilor FNCPR, Comisia Nationala de Disciplina, dupa audierea partilor implicate si analizarii probelor cu inscrisuri conform art. 26 alin. 3 din Statutul U.F.C.R. emite prezenta
H O T A R A R E

1. In privinta sesizarii formulate de catre dl Gafencu Ionut , membru columbofil al clubului Burdujeni din cadrul Filialei Columbofile Suceava , Comisia Nationala de Disciplina declina competenta de solutionare a sesizarii in favoarea Flilialei Columbofile Suceava.

2. Comisia Nationala de Disciplina din cadrul UFCR dispune admiterea sesizarii formulate de catre dl . Fratila Florin Mihai in sensul sanctionarii cu avertisment a dl Anghel Ovidiu Valentin potrivit dispoz art 16 alin 1 lit d coroborate cu art 26 alin 1 lit c din statutul U.F.C.R..

3. Referitor la contestatia formulata de catre dl Pica Gabriel Elisei membru al clubului Fieni din cadrul Filialei Columbofile Dambovita , Comisia Nationala de Disciplina din cadrul UFCR a dispus in unanimitate admiterea acesteia.

4. Comisia Nationala de Disciplina din cadrul UFCR constata inceputa cerecetarea disciplinara fata dl Ignea Laurentiu cat si dl Sarbu Cornel membrii in cadrul Filialei Timis, acestia neputand participa in Campionatul National al UFCR si nici nu pot detine functii in cadrul filialei Timis pana la pronuntarea unei hotarari.

 


PRESEDINTE CND – UFCR
SIPOTEANU RAZVAN

inapoi