COMUNICAT AL COMISIEI NATIONALE COLUMBOFILE

1. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta Asociatiei Columbofile “Voiajorul” Timis, faptul ca in urma sesizarii domnului Iulian Pavel, responsabil de zona si omologator al acestei asociatii, s-a dispus anularea etapei tuturor membrilor din Comitetul Director , deoarece la etapa de Demifond Rajka din planul 1 (unu) de concurs al Asociatiei, din data de 15.05.2022, filmarea Live pe Facebook este formată din doua parti în care ne sunt prezentate sigiliile, iar lansarea porumbeilor lipsește.
Menționăm faptul că Asociația Timis nu este la prima abatere de acest gen , fiind sanctionată la ambele etape din week-endul anterior acestei etape, prin anularea rezultatelor pentru președinte Iancu Ioan Tiberiu, tehnic sportiv Sarbu Cornel, membru CD Nicorescu Ciprian.
In conformitate cu Art. 68, Cap. VII din normele metodologice: “Procedurile de lansare live pe Facebook se efectuează prin filmarea live transmisa pe pagina filialei,din care să reiasă în mod clar si fara echivoc existența sigiliilor și seriile acestora, momentul desigilării și al lansării porumbeilor, toate într-o filmare continuă. Delegatul lansator va citi cu voce tare si cu claritate, seriile sigiliilor in timpul filmării “.
Sancțiunea este conformă cu dispozitiile deciziei CD al UFCR din data de 27-04-2022, care completează Normele Metodologice ale RNC.
Prezenta sanctiune a fost adoptata de CNC, cu votul majoritatii membrilor comisiei și validată de Consiliul Director al UFCR.

2. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunoștință Asociatiei Columbofile “Voiajorul” Timis, faptul că in urma sesizării domnului Iulian Pavel, responsabil de zona si omologator al acestei asociatii, s-a dispus anularea etapei pentru toți crescătorii din centrul Deta , deoarece la etapa de viteza Dabas din planul 2 (doi) de concurs al Asociației, din data de 08.05.2022, in filmarea Live pe Facebook, se poate observa că toate sigiliile masinii în care porumbeii crescatorilor din centrul respectiv au fost îmbarcati, au fost distruse / taiate inainte de a începe procedura de filmare.
In conformitate cu Art. 128, din normele metodologice: “Distrugerea de sigilii si scaparea accidentala sau voita a porumbeilor din boxele containerului de transport, la locul imbarcarii, pe parcursul deplasarii pană la locul de lansare si pe locul de lansare, inainte de efectuarea acesteia, fara posibilitatea identificarii exacte a acestora inainte de lansarea porumbeilor, se face pentru toti columbofilii care au porumbei in respectivul mijloc de transport. “
Sanctiunea este conforma cu dispozitiile deciziei CD al UFCR din data de 27-04-2022, care completeaza Normele Metodologice ale RNC
Prezenta sanctiune a fost adoptata de CNC, cu votul majoritatii membrilor comisiei si validata de Consiliul Director al UFCR.

3. Prin prezentul comunicat se aduce la cunoștința Asociației Columbofile Olt, faptul că în urma sesizării d-lui Râșca Radu-responsabil de zonă și omologator al acestei asociații s-a dispus sancționarea cu AVERTISMENT SCRIS a Consiliului Director al Asociației Columbofile Olt, ca urmare a faptului ca filmarea LIVE a procedurii de lansare de la etapa de demifond Husi din data de 14.05.2022 este incompletă aceasta oprindu-se după filmarea și citirea sigiliilor, lipsind momentul eliberării porumbeilor din mașinile aflate pe locul de lansare.
In cazul de față au fost încălcate prevederile Art. 68, Cap. VII din normele metodologice: “Procedurile de lansare live pe facebook se efectueaza prin filmarea live transmisa pe pagina filialei,din care sa reiasa in mod clar si fara echivoc existenta sigiliilor și seriile acestora, momentul desigilarii și al lansarii porumbeilor, toate intr-o filmare continua. Delegatul lansator va citi cu voce tare si cu claritate, seriile sigiliilor in timpul filmarii “.
Având în vedere faptul ca Asociația Olt este la prima abatere de acest gen s-a propus sancționarea cu AVERTISMENT SCRIS a Consiliului Director al Asociației Columbofile Olt.
Prezenta sanctiune a fost adoptata de CNC, cu votul majorității membrilor comisiei si validata de Consiliul Director al UFCR.

4. Prin prezentul comunicat se aduce la cunoștința Asociației Columbofile Covasna, faptul că în urma sesizării d-lui Suseanu Eduard-responsabil de zonă și omologator al acestei asociații s-a dispus sancționarea cu AVERTISMENT SCRIS a Consiliului Director al Asociației Columbofile Covasna, ca urmare a faptului că la etapa de viteză Iernut din data de 07.05.2022, inainte de a se efectua lansarea porumbeilor, s-au scapat din masina de transport unde au îmbarcat centrele Ozun si Căpeni, un număr de porumbei, cu aproximativ un minut și jumătate înainte de lansare. Avand in vedere timpul scurt dintre momentul plecării porumbeilor si lansarea celorlati porumbei, dar si faptul că în clasamentul general nu sunt porumbei de la cele 2 centre mai sus mentionate care să fi sosit în primii 48 de porumbei, considerăm ca respectiva greseala nu a influențat în vreun fel clasamentul final al etapei.
In cazul de față au fost încălcate prevederile Art. 128, din normele metodologice: “Distrugerea de sigilii si scaparea accidentala sau voita a porumbeilor din boxele containerului de transport, la locul imbarcarii, pe parcursul deplasarii pană la locul de lansare si pe locul de lansare, inainte de efectuarea acesteia, fara posibilitatea identificarii exacte a acestora inainte de lansarea porumbeilor, se face pentru toti columbofilii care au porumbei in respectivul mijloc de transport. “
Având în vedere faptul ca Asociația Covasna este la prima abatere de acest gen s-a propus ancționarea cu AVERTISMENT SCRIS a Consiliului Director al Asociației Columbofile Covasna.
Prezenta sanctiune a fost adoptata de CNC, cu votul majoritatii membrilor comisiei si validata de Consiliul Director al UFCR.

5. Prin prezentul comunicat se aduce la cunoștința Asociației Columbofile Bacău, faptul că în urma sesizării d-lui Ungureanu Emil-responsabil de zonă și omologator al acestei asociații s-a dispus sancționarea cu anularea etapei președintelui Asociației Columbofile Bacău- Irimia Costel si responsabilului tehnic-sportiv Apavaloaie Ciprian, deorece in urma vizionării filmarii cu procedurile de lansare de la etapa Medyka din data de 14.05.2022 s-a observat faptul ca o parte din sigiliile de la remorca de transport porumbei erau rupte-cel mai probabil din cauza gropilor din carosabil.
Sanctiunea este conforma cu dispozitiile deciziei CD al UFCR din data de 27-04-2022, care completeaza Normele Metodologice ale RNC.
Prezenta sanctiune a fost adoptata de CNC, cu votul majoritatii membrilor comisiei si validata de Consiliul Director al UFCR.

REFERITOR LA PROCEDURILE DE FILMARI LIVE, TRANSMISE PE RETEAUA DE SOCIALIZARE FACEBOOK, A LANSARILOR LA CONCURSURI SOLICITAM IMPERATIV ASOCIATIILOR COLUMBOFILE SA LE EFECTUEZE PE PAGINA OFICIALA DE FACEBOOK A ASOCIATIEI, IN NICI UN CAZ PE O PAGINA DE FACEBOOK PRIVATA.

Deciziile de sanctionare a celor mentionati intră in vigoare, la data publicarii prezentului comunicat.

Data: 17-05-2022

PRESEDINTE CNC
FLORIN GATEJESCU

inapoi