COMUNICAT

FRSC a încercat să oprească Olimpiada Columbofilă de la Oradea (I)

În lumina unor afirmații calomnioase lansate în spațiul public de către domnul Marian Stan, președintele Federației Române de Sport Columbofil (FRSC), ne facem datoria de a informa columbofilii români, indiferent de forma de organizare sub care concurează, despre un fapt de o gravitate fără precedent, care s-a petrecut în vara anului trecut, cu nouă zile înainte de Olimpiada Columbofilă de la Oradea. FRSC a încercat să oprească desfășurarea acestui eveniment unic în istoria columbofilă românească printr-o acțiune excepțională în instanță. Acest demers dovedește, fără putință de tăgadă, caracterul mizerabil și josnic al unei organizații columbofile din România, care a încercat pe orice cale să saboteze columbofilul român și imaginea noastră externă. Dar, așa cum se cuvine într-o societate democratică, justiția și-a făcut datoria și acțiunea FRSC a fost respinsă cu următoarele mențiuni:

1. FRSC se află în proces de dizolvare conform corespondenței cu Ministerul Tineretului și Sportului atașată la dosar.

2. Nu există nicio lege în România care să interzică organizarea de competiții columbofile pentru oricine, pe baza dreptului la liberă asociere. Uniunea noastră este afiliată la Federația Columbofilă Internațională (FCI), neexistând nicio obligație din partea FCI de a afilia FRSC așa cum eronat menționează reprezentanții acestei entități.

Hotărârea judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă împotriva FRSC reprezintă o lovitură dură pentru această organizație în prag de dizolvare, care se umple de rușine din nou, încercând să saboteze cea mai importantă expoziție de porumbei voiajori din lume, Olimpiada Columbofilă.

Vă atașăm alăturat, spre studiu, hotărârea Judecătoriei Sectorului I București.

Marius Tunduc, președinte UNCR - COLUMBA


 

 

 

 

 

 

inapoi