CIRCULARA SEDINTA CONSILIUL DIRECTOR DIN DATA DE 28.01.2023

Consiliul Director al UNCR - COLUMBA s-a intrunit marti, 28.01.2022, in sedinta extraordinara on-line, la solicitarea presedintelui Marius Tunduc. Au fost prezenti: Marius Tunduc, Florin Gatejescu, Florin Bilan, Cosmin Dobre, Ioan Festila, Daniel Marta, Daniel Pop, Adrian Schipor, Constantin Tanase, Zamfir Sorin si Cosmin Pretorian. Ordinea de zi a fost urmatoarea:

1. Discuții finale privind Gala Campionilor și Cupa Europei Centrale și de Est
2. Finalizarea discuțiilor care privesc Provincia Oltenia
3. Discuții privind situația din Filiala Timiș
4. Diverse
Pct. 1
Au fost finalizate detaliile organizatorice în ceea ce priveste cel mai important eveniment columbofil al acestui inceput de an: Gala Campionilor si Cupa Europei Centrale si de Est.
Pct. 2
Avand in vedere cazul de forta majora cauzat de razboiul ruso-ucrainean, cu o singura abtinere, plenul Consiliului Director a luat urmatoarele decizii cu privire la judetele componente ale provinciei Oltenia:
Filialele Dolj, Olt si Valcea pot participa la concursul National de maraton Wlodawa, stabilit de Uniune pentru provincia Oltenia, urmand ca acesta sa fie luat in considerare ca si concurs National de maraton, doar cu participarea membrilor columbofili din aceste filiale, iar norma Categoriei Maraton sa se indeplineasca astfel:
1. Doua etape de Maraton, fara limita de km, cu conditia ca una dintre etape sa fie organizata la nivel provincial (etapele nr. 1 si 3) sau national etapa de MARATON NATIONAL WLODAWA, cu respectarea conditiilor sus mentionate la definirea notiunilor de baza ale Categoriei Maraton.
2. Din etapele de maraton nr. 1 si 3, fara limita de km, cu conditia imperativa ca una dintre etape sa fie organizata la nivel provincial, IN PROVINCIA OLTENIA, fara a fi necesare acordul si participarea filialelor columbofile Mehedinti si Gorj, fiind suficienta participarea filialelor columbofile Dolj, Olt si Valcea.
3. Filialele Dolj, Olt si Valcea pot participa, in baza unui protocol interprovincial, la concursul National de Maraton Extrem Sokolka, stabilit de Uniune pentru provinciile Oltenia si Muntenia, nefiind necesar acordul celorlalte doua filiale din provincia Oltenia, respectiv Mehedinti si Gorj, avand in vedere ca acestea au solicitat sa participe la concursul National de Maraton Extrem Stendal, stabilit de Uniune, pentru provincia de Vest.
4. Norma Categoriei Extrem pentru columbofili din filialele Dolj, Olt si Valcea sa fie realizata astfel:
- doua etape de acest tip, fara limita de km, cu conditia ca una dintre etape sa fie cea organizata la nivel Provincial sau National, respectiv etapa de maraton extrem nr. 2, organizata la nivel provincial si denumita EXTREM NATIONAL (SOKOLKA - CONCURS COMUN CU PROVINCIA MUNTENIA, pentru membri filialelor columbofile Dolj, Olt si Valcea) sau etapa de maraton nr. 3, denumita EXTREM NATIONAL (BERLIN, BIRZAI, SOKOLKA si VILNIUS),
- concursurile NATIONALE U.F.C.R, mentionate in RNC (BERLIN, BIRZAI, SOKOLKA si VILNIUS) pot fi centralizate pentru norma la categoriile EXTREM, AS EXTREM, AS NATIONAL, MARATON si AS MARATON
- se vor centraliza ambele etape din clasamentele generale, clasamentele intocmite la nivel de filiala columbofila, clasamentele interfiliale intre cele trei filiale (Dolj, Olt si Valcea), clasamentele zonale intre cele trei filiale (Dolj, Olt si Valcea) si clasamente pe centre de imbarcare, care se intocmesc in cazul centrelor unde imbarca membri din cel putin doua filiale dintre cele trei amintite mai sus.
5. Rezultatele obtinute la concursul Nationale de maraton Wlodawa (participante filialele Olt, Dolj si Valcea) se vor centraliza ca si rezultate obtinute la concursuri provinciale, pentru columbofilii participanti, fara acordul celorlalte filiale din provincia Oltenia, care nu participa la acest concurs, respectiv fara acordul filialelor columbofile Mehedinti si Gorj pentru concursul Wlodawa, cu mentiunea ca regula mentionata la punctul anterior se aplica si pentru concursul de extrem Sokolka.
Aceste prevederi sunt aplicabile in cazul centralizarii normelor la categoriile MARATON CRESCATOR, EXTREM CRESCATOR, AS NATIONAL CRESCATOR, precum si la categoriile AS MARATON, AS MARATON EXTREM, AS NATIONAL (categoriile care centralizeaza rezultatele porumbeilor) si pentru centralizarea palmareselor doi si trei ani porumbel si crescator.
In mod similar, aceste prevederi se aplica si filialelor Mehedinti si Gorj, cu mentiunea ca acestea vor zbura impreuna cu Provincia Vest urmatoarele etape:
- Etapa de Maraton nr. 2 - Dresda si nr. 3 - Karlovy Vary
- Etapa de Extrem nr. 2 - Stendal si nr. 3 – Berlin
Consiliul statueaza urmatoarele:
Filialele din Provincia Oltenia care vor participa la etapele de Maraton si Extrem vor putea face clasamente interjudetene doar intre ele, fara a se alipi unor judete din alte provincii.
Toate cele cinci filiale ale Provinciei Oltenia vor participa cu rezultatele obtinute in Campionatul Provincial al Olteniei, fara posibilitatea de a intra in clasamentele provinciale ale Provinciilor Vest sau Muntenia.
Pct 3.
Avand in vedere situatia din Filiala Timis, Consiliul a decis in unanimitate:
Presedintele Filialei, domnul Tiberiu Iancu - interdictie de a candida la o functie de conducere in filiala pentru urmatorii 4 ani
Responsabilul tehnic al judetului, Cornel Sarbu – nu poate participa in Campionatul National pana la solutionarea procedurii demarate de Comisia de Disciplina a UNCR – Columba
Responsabilul tehnic al Clubului Deta, Laurentiu Ignea - nu poate participa in Campionatul National pana la solutionarea procedurii demarate de Comisia de Disciplina a UNCR – Columba
Totodata, Consiliul a decis ca membrii Clubului Deta nu pot folosi rezultatele obtinute in 2022 in clasamentele palmareselor pe 2 si 3 ani (anii 2023 si 2024) la categoriile Viteza, Demifond si Fond.
Pct. 4
a. Se aproba infintarea Cluburilor Sanmartin (Bihor), Suseni (Arges)
b. Se aproba solicitarea Filialei Teleorman de a intra in Gruparea zonala de Fond nr. 17 care va fi formata in continuare din filialele Olt si Teleorman
c. Avand in vedere sesizarea inaintata de un membru al Filialei Prahova, Consiliul Director face urmatoarele precizari:
La ultima conferinta, avand in vedere situatia de forta majora existenta in Ucraina si noile realitati economice, s-a decis ca in acest an sa se updateze planurile de zbor, urmand ca, odata introduse introduse in Programul Național de Clasamente pana la data de 1 februarie 2023, sa nu mai fie modificate pe perioada 2023 – 2025. Aceste planuri se pot modifica in mod exceptional doar cu voturile tuturor cluburilor din cadrul unei filiale sau provincii, in functie de caz.

 

 

inapoi