CIRCULARA SEDINTA CONSILIUL DIRECTOR DIN DATA DE 27.12.2022

Consiliul Director al UNCR - COLUMBA s-a intrunit marti, 27.12.2022, in sedinta on-line, la solicitarea presedintelui Marius Tunduc. Au fost prezenti: Marius Tunduc, Florin Gatejescu, Florin Bilan, Razvan Sipoteanu, Alexandru Huzu, Cosmin Dobre, Ioan Festila, Daniel Marta, Daniel Pop, Adrian Schipor, Constantin Tanase, Sorin Zamfir si Cosmin Pretorian. Ordinea de zi a fost urmatoarea:

1. Organizarea Galei Campionilor si a Cupei Europei Centrale si de Est
2. Raportul delegatiei UNCR participante la Expozitia Nationala a Federatiei Germane de la Dortmund
3. Propuneri privind colaborarea UNCR cu UCPR
4. Promovarea Clubului GOLD
5. Dezvoltarea Clasei Standard
6. Diverse

1. S-a trecut in revista stadiul pregatirilor pentru Gala Campionilor si Cupa Europei Centrale si de Est. Au prezentat rapoarte Constantin Tanase, Cosmin Pretorian, Sorin Zamfir si Daniel Marta.

2. Presedintele Marius Tunduc a prezentat un scurt raport al activitatii pe care a derulat-o in Germania, la Dortmund, cu prilejul participarii la Expozitia Nationala a Federatiei Germane, invitat fiind de catre presedintele acestei entitati. Marius Tunduc a subliniat excelentele relatii pe care Uniunea noastra le are cu Federatia Germana si a precizat ca i-a invitat pe colegii germani sa participe la Cupa Europei Centrale si de Est, care se va desfasura la Brasov, pe data de 04.02.2023.

3. In baza Protocolului semnat de UNCR si UCPR și a înțelegerii avute cu dl Bondilă Emil, președinte UCPR, in unanimitate de voturi, Consiliul Director a fost de acord ca, la urmatoarea Olimpiada Columbofilă, la categoriile Viteza, Demifond și Pui (3 clasări 2023), sa participe si columbofilii UCPR din judetele Prahova, Arges si Dambovita. Pentru restul categoriilor olimpice, Categoria C, Categoria D, Categoria E, Categoria G, Categoria H, Categoria I, membri UCPR pot opta sa concureze alaturi de membri UNCR – Columba la concursurile destinate acestor categorii.
Pentru aceasta, colegii din UCPR vor trebui sa respecte următorul set de norme:
- Regulile FCI cu privire la numarul de porumbei, crescători și inele.
- Clasamentele să fie făcute doar din participanții cu ceasuri electronice, indiferent de model.
- Participarea la Olimpiadă o pot face, insa, doar cei care dețin ceasuri electronice omologate FCI.
- La finalul sezonului (cel mai târziu 15 noiembrie), columbofilii cu șanse vor trimite, la sediul UFCR, dosarul fizic cu concursurile care au generat norma, respectând regulile de mai sus, pentru validarea acestuia de către CNS al UNCR-Columba
Totodata, in unanimitate, Consiliul Director al UNCR-Columba a decis sa invite colegii din UCPR sa participe cu lotul Standard, pentru a fi arbitrat, la Cupa Europei Centrale și de Est de la Brasov, pe data de 04.02.2023. Lotul UCPR nu va intra în competiție, însă, este un bun prilej de comparație a porumbeilor din cele doua Uniuni. Mai mult decat atat, începând cu următoarea Olimpiadă, și porumbeii UCPR de la Standard vor fi arbitrați pentru a avea posibilitatea să intre în Lotul Național care va participa, la Maastricht, la Olimpiada Columbofilă. De acest aspect se va ocupa președintele comisiei standard al UNCR - Columba, Daniel Pop.
Pentru toate aspectele prevăzute la punctul 3, UNCR – Columba nu va percepe nici un cost din partea UCPR.

4. In urma propunerii presedintelui Marius Tunduc, Consiliul Director a luat decizia de a premia filialele, care distribuie cel putin 1500 de inele Gold, cu un precent de 10% inele suplimentare.

5. Ca urmare a interesului manifestat de catre columbofilii membri ai UNCR - Columba, presedintele Marius Tunduc a propus elaborarea unui proiect de dezvoltare a Clasei Standard. Responsabilul Uniunii, Daniel Pop, urmeaza sa prezinte in cel mai scurt timp un plan de actiuni pentru renasterea acestui frumos sector al columbofiliei romanesti.

6. La solicitarea Filialei Mures, in unanimitate de voturi, s-a decis ca, incepand din 2023, columbofilii din acest judet sa participe la Campionatul National doar in cadrul acestei filiale, fara posibilitatea de a obtine derogari.

7. In unanimitate de voturi, s-a decis infiintarea urmatoarelor cluburi: Clubul Botosani in cadrul Filialei Botosani si Clubul Phoenix Suta Seaca in cadrul Filialei Dambovita

8. S-a aprobat mutarea Cluburilor Calafat si Plenita din cadrul Filialei Dolj in Filiala Mehedinti.

9. Ca urmare a mai multor solicitari din partea unor Filiale, in unanimitate, s-a decis ca perioada pentru introducerea planurilor de concurs in Programul National sa se prelungeasca pana la 01.02.2023.

inapoi