CIRCULARA SEDINTA CONSILIUL DIRECTOR  DIN DATA DE 26.02.2023

 

Consiliul Director al UNCR - COLUMBA s-a intrunit duminica, 26.02.2023, in sedinta extraordinara, la solicitarea presedintelui Marius Tunduc. Au fost prezenti: Marius Tunduc, Florin Gatejescþu, Florin Bilan, Alexandru Huzu, Cosmin Dobre, Ioan Festila, Daniel Marta, Daniel Pop, Adrian Schipor, Constantin Tanase, Sorin Zanfir, Sipoteanu Razvan si Cosmin Pretorian. Ordinea de zi a fost urmatoarea:

1. Aprobarea deciziilor CNS

2. Raport privind situatia financiara si analiza bugetului pe anul in curs

3. Aprobarea actiunilor santitar-vetrinar si bugetul necesar efectuarii controlului anti-doping in sezonul 2023

4. Expozitia Nationala si Gala Campionilor

5. Dezvoltarea columbofiliei – propuneri pentru a creste atractivitatea columbofiliei (premieri judetene si provinciale, expozitii judetene si provinciale, etc.)

6. Calendarul activitatilor in anul 2023

7. Diverse

Pct.1

Consiliul Director al UNCR – COLUMBA a aprobat Normele Metodologice ale Regulamentului National Columbofil. In cel mai scurt timp, Normele Metodologice vor fi afisate pe site-ul Uniunii

Pct. 2

Consiliul Director al UNCR – COLUMBA a fost informat de catre consultantul financiar al Uniunii cu privire la executia financiara pe anul 2022 si propunerea de buget pe anul 2023. In unanimitate, Consiliul Director a aprobat strategia financiara pe anul in curs.

Pct. 3 In bugetul anului in curs, la solicitarea responsabilului sanitar-veterinar al Uniunii, au fost incluse si sumele necesare efectuarii controalelor anti-doping in sezonul 2023. Astfel, pentru asigurarea corectitudinii si credibilitatii Campionatului National Columbofil, Consiliul a decis alocarea celor 60.000 de lei necesari efectuarii controalelor anti-doping, suma ce va acoperi atat testele in sine, cat si procedura legala de recoltare si eventualele reconfirmari ale probelor pozitive.

Pct. 4

Consiliul Director al UNCR – COLUMBA a analizat modul de desfasurare al Galei Campionilor din acest an si a luat decizia ca, incepand cu anul viitor, Berlin National, Birzai National, Sokolka National si Vilnius National sa fie premiate in cadrul Expozitiei Columbofile Nationale, urmand ca la Gala Campionilor sa fie premiati doar campionii nationali si castigatorii GOLD National. In ceea ce priveste celelalte Etape Nationale, galele de premiere se vor desfasura in cadrul Expozitiilor si Banchetelor Provinciale. Incepand cu 2023, Trofeul Calitate, Anduranta, Performanta devine Trofeul Columba si se acorda porumbelului, matur sau tanar, care obtine cel mai bun punctaj din patru maratoane. In finalul dezbaterilor la acest punct, Consiliul a statuat ca pana pe data de 15 Martie a.c. sa se faca demersuri pentru obtinerea unei oferte financiare avantajoase din partea ROMEXPO Bucuresti in vederea organizarii Expozitiei Nationale Columbofile in aceasta locatie, la inceputul anului viitor.

Pct. 5

Avand in vedere directia pe care o urmeaza columbofilia romaneasca si numeroasele solicitari primite din partea columbofililor din cadrul Uniunii, in unanimitate, Consiliul Director al UNCR – COLUMBA a adoptat urmatoarele hotarari:

1. Costul cotizației anuale va crește la 100 lei, sumă în care vor fi incluse 50 de inele. Din diferența de cost se vor realiza următoarele lucruri:

- Se vor achiziționa trofeele județene pentru toate filialele de către Uniune, urmând ca filialele să achite doar costul transportului de la București la județ. Pentru a beneficia gratuit de trofee, fiecare filiala va trebui să organizeze Expoziție Județeană cu porumbei!

- Se vor achiziționa trofeele provinciale, urmând a fi creat un model personalizat

- Se vor achiziționa trofeele pentru Etapele Naționale (organizatorii și implicit columbofilii nu vor mai achita pentru acestea), urmând a fi creat un model personalizat cu care se vor premia TOP 3 pe fiecare centru de îmbarcare la Naționale + diplome de hârtie. Trofeele pentru etapele Naționale pe provincii se vor acorda la premierile provinciale, iar pentru etapele Naționale Berlin, Birzai, Sokoloka și Vilnius se vor acorda la Expozitia Naționala, în sala de expoziție.

- Se vor achiziționa medalii cu care se vor premia primii 10 porumbei în cadrul Expoziției Naționale, două etape pentru fiecare județ (care dorește) după cum urmează:

a) Fondul cu nr. 5

b) O etapă de peste 300 km. cu puii

Pentru aceasta, în perioada lunii martie, fiecare filială va putea să își bifeze în PNC etapa cu puii care urmează a fi premiată.

2. Incepand din acest sezon, omologatorilor li se vor atribui judetele in urma unei trageri la sorti live pe pagina de Facebook a Uniunii

3. Totodata, pentru sezonul 2023, taxa pentru LIVE va fi de 100 de lei de crescator care detine un sistem LIVE.

4. Contributia provinciala este de 25 de lei, urmand a se utiliza parțial pentru plata trofeelor provinciale și parțial pentru plata muncii omologatorilor.

Pct. 6

In unanimitate, s-a decis aprobarea calendarului de activitati pentru anul 2023

Pct. 7

La capitolul Diverse s-au luat urmatoarele decizii:

a) S-au aprobat dosarele de organizator pentru urmatoarele judete: Salaj, Maramures, Bistrita Nasaud, Bihor, Brasov, Dolj, Bucuresti, Prahova, Arges, Arad, Constanta. Cum restul dosarelor au fost incomplete, s-a acordat un nou termen pentru finalizarea lor: 15 Martie.

b) Se acorda o dispensa de maximum 5 kilometri la etapele de fond pentru cei sase columbofili din judetul Olt care au solicitat acest lucru

c) Avand in vedere solicitarea primita, Consiliul Director decide desfiintarea Clubul Antilopa din cadrul Filialei Bucuresti, urmand ca, in cel mai scurt timp, comitetul acestei filiale sa distribuie columbofilii de aici in alte cluburi

d) Se aproba solicitarea de infiintare a urmatoarelor cluburi: Drobeta-Est si Strehaia-Est ale Filialei Gorj, Clubul Columbofil Phoenix Suceava al Filialei Suceava, Clubul Galati al Filialei Galati

e) Contestația domnului Ignea Laurentiu Marius – solutionare amanata pana cand se va pronunta Comisia Națională de Disciplină a UNCR - Columba.

f) Solicitarea domnului Adrian Lilof – se respinge

g) Solicitarea domnului Viorel Groza se respinge, cu mentiunea ca va fi reanalizata la toamna

h) Contestatia domnului Zoltan Szolosi se respinge, cu mentiunea ca petentul se poate adresa instantei de judecata

i) Solicitarile Filialei Arges se resping, fiind de competenta Conferintei Nationale

j) Solicitarea domnului Damian Gabriel se redirectioneaza catre CNC pentru analiza si competenta solutionare

k) La solicitarea domnului Gheorghe Bercea, Consiliul Director decide ca Clubul Orastie sa participe pe planul 1 de viteza, fiind in imposibilitatea de a organiza un plan de viteza separat, iar participarea membrilor din județul Alba să se facă cu respectarea deciziilor Conferinței Naționale.

l) Solicitare Buzau: Se va relua convocarea Adunarii Generale a Filialei Buzau conform regulamentelor in vigoare.

m) La solicitarea Filialei Alba, Consiliul Director este de acord ca etapele de Viteza si Demifond ale acestei filiale sa fie organizate pe datele decise de aceasta filiala

n) Se respinge solicitarea Clubului Sacele din cadrul Filialei Brasov

o) Se mentine decizia Filialei Vaslui in ceea ce-l priveste pe domnul Sorea Constantin

p) Solicitarea domnului Adrian Buzatu este redirectionata catre Filiala Bucuresti pentru competenta solutionare.

 

 

 

 

 

 

inapoi