CIRCULARA SEDINTA CONSILIUL DIRECTOR DIN DATA DE 25.04.2023

Consiliul Director al UNCR - COLUMBA s-a intrunit marti, 25.04.2023, in sedinta extraordinara, la solicitarea presedintelui Marius Tunduc. Au fost prezenti: Marius Tunduc, Florin Gatejescu, Florin Bilan, Alexandru Huzu, Mihai Turcanu, Cosmin Dobre, Ioan Festila, Daniel Marta, Daniel Pop, Adrian Schipor, Constantin Tanase, Sorin Zanfir, Sipoteanu Razvan si Cosmin Pretorian. Ordinea de zi a fost urmatoarea:

1. Analiza si aprobarea deciziilor CNS
2. Decizii cu privire la solicitarile filialelor judetene
3. Diverse

Pct.1
In urma analizei Consiliului, au fost adoptate următoarele decizii ale Comisiei Nationale Columbofile, cu mentiunea ca punctul „f“ a suferit modificari ca urmare a votului majoritatii membrilor Consiliului.
a) Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta filialelor UNCR Columba faptul ca, in urma analizarii planurilor de concursuri, continutului dosarelor de organizare, respectiv a cererilor de organizare, anexele la acestea si a protocoalelor incheiate intre filialele columbofile, precum si la nivel provincial, au fost validate, la propunerea CNC, de catre Consiliul Director al Uniunii, in sedinta din data de 13-03-2023, planurile de concurs ale urmatoarelor filiale: Braila, Caras Severin si Suceava.
Referitor la solicitarea Filialei Columbofile Alba, aceasta se respinge pentru a fi modificată conform criteriilor minime referitoare la organizarea etapelor de fond si maraton stipulate in cuprinsul Comunicatului CNC din data de 04.03.2023.
b) Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta d-lui Bogatean Rares, membru al Filialei Columbofile Cluj – in sezonul 2022, faptul ca solicitările sale, cuprinse în cererea trimisa in data de 26.03.2023, nu sunt de competenta C.N.C.
c) Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta d-lui Apostu Costel, membru al Filialei Columbofile Vrancea, ca, avand in vederea solicitarea trimisa catre CNC, coroborat cu faptul ca si-a schimbat codul de crescator dupa finalul sezonului cu maturi 2022, palmaresul porumbeilor sai va fi calculat la finalul sezonului 2023, conform R.N.C si a Normelor sale de aplicare.
d) Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aproba inversarile de etape la categoriile Viteza si Demi Fond, solicitate de Filiala Columbofila Bihor.
Solicitarea Clubului Columbofil Sanmartin nu este de competenta C.N.C. si va trebui facuta catre conducerea Filialei Columbofile a Judetului Bihor care este abilitata sa stabileasca persoanele/cluburile implicate in organizarea etapelor de viteza si demifond din planul de zbor.
e) Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta Filialei Columbofile a Judetului Iasi faptul ca s-au confirmat cele sesizate de dl. Bezadica Dumitru in petitia sa, prin care acesta a reclamat faptul ca, in sezonul 2022, s-au schimbat in P.N.C coordonatele Centrului Tg. Frumos, acestea figurand la Biserica Ortodoxa de stil Vechi din localitatea Balș, jud. Iași, loc în care nu s-a îmbarcat niciodata.
Avand in vedere cele de mai sus, C.N.C. hotaraste urmatoarele:
- Se anuleaza palmaresul crescatorilor (inclusiv al porumbeilor acestora) care au participat la imbarcare in centrul Tg. Frumos in sezonul 2022
- Se sanctioneaza dl. Doroftei Vasile, presedinte al Clubului Columbofil Tg. Frumos, si dl. Ticu Paul Vasile, Responsabil Tehnic Sportiv al Clubului Columbofil Tg. Frumos, cu interzicerea de a mai ocupa vreo functie de conducere la nivel de club sau filiala pentru o perioada de 5 ani
- Se sanctioneaza cu AVERTISMENT dl. Spinu Florin, presedinte al Filialei Columbofile a Judetului Iasi, si dl. Hanes Petru, Responsabil Tehnic Sportiv al Filialei Columbofile a Judetului Iasi, pentru slaba supraveghere a desfasurarii activitatii columbofile din judetul Iasi in sezonul 2022
f) Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostința A.C.P. Botosani si Filalei Columbofile a judetului Suceava ca, avand in vedere solicitarile trimise in scris de acestea, in termen de doua saptamani sa stabileasca de comun acord organizatorul/organizatorii etapelor de fond 2, 3, 4 si 5 din planul de zbor maturi 2023, la care vor participa ambele judete aflate in Gruparea Zonala de fond nr. 7. Totodata, in decizia pe care o vor lua, sunt obligate sa tina cont de principiul echitabilitatii in ceea ce priveste cheltuielile generate de organizarea acestor etape, urmand ca Protocolul incheiat sa includa costul etapelor (2,3,4,5), repartizarea acestora pe numarul de columbofili participant (sau porumbei) urmand ca suma agreata ca si avans sa fie virata in contul organizatorului pe baza de factura in 5 zile de la semnarea Protocolului, iar restul sumelor sa fie virate conform Protocolului la datele stabilite, astfel incat costurile de organizare si transport sa se imparta echitabil intre toti participantii.

Pct.2
a) Ca urmare a solicitarii domnului Schipor Adrian, presedinte al filialei judetene Suceava, s-a decis ca, in cazul filialelor cu peste 500 de membri, pentru etapele de fond, fiecare centru de clasament sa poata avea si un centru de colectare. Astfel, sa exista 4 centre de clasament si maximum 4 puncte de colectare. In cazul etapelor de maraton si maraton extrem, s-a luat decizia sa existe un centru de clasament si maximum 4 puncte de colectare.
b) S-a aprobat hotarare Adunarii Generale a Filialei Bihor cu privire la faptul ca in sezonul maturi etapele de Viteza Demi Fond vor fi organizate de Clubul Sinmartin, responsabil fiind Bodog Danut si Lucaci Ioan de aplicarea RNS, atat sub raportul regulilor de organizare, cat si sub raportul sanctiunilor.
c) Cu majoritate de voturi, Consiliul a respins solicitarea Filialei Botosani de a se modifica prevederile Normelor Metodologice de aplicare a RNC cu privire la faptul ca crescatorii care au volierele pe raza judetului Iasi trebuie sa zboare in cadrul Filialei Judetene Iasi.
Pct. 3
Membrii Consiliului au luat in discutie stadiul pregatirilor pentru Expozitia Nationala si pentru Gala Campionilor, care se vor desfasura in 19 – 21 ianuarie 2024 in Alba – Iulia.

 

 

 

inapoi